•  
  •          
  •    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan befolyásolja a +1 gomb és a https a keresőmotoros helyezést

Köszöntjük a Tények a Keresőmotorokról hírlevél legutóbbi számának olvasóit.


A Googlekereső +1 gombja most már weboldalak számára is elérhető. Ez az új elem befolyásolni tudja weboldala helyzetét a Google keresési találataiban. Mit is művel pontosan ez a gomb és hogyan lehet használni a weblapoknál?
Még a hírekben: váltsa weboldalát HTTPS-re, ami a helyezésére is hatással lehet, a Yahoo és a Bing elindítja a Schema.org-ot, a Harvard Egyetemnek gondjai vannak a kéretlen linkekkel és továbbiak.

1. Minden amit tudnia kell a Googlekereső +1 gombjáról

A Google +1 gombja most már weboldalak számára is elérhető. Ez az új elem befolyásolni tudja weboldala helyzetét a keresőcég keresési találataiban. Mit is művel pontosan ez a gomb és hogyan lehet használni a weblapoknál?

Mi is a +1 gombj?
A +1 gomb a Google válasza a Facebook "Like" gombjára. Ez egy olyan elem, amit hozzáadhat a honlapjához is.
Amikor weboldala valamely látogatója rákattint a +1 gombra, az oldal linkje megjelenik a felhasználó Google profiljának +1 fülén. A cég azt szeretné, ha használói mindig rákattintanának erre a +1 elemre, amikor valami érdekes vagy ajánlásra érdemes tartalomra lelnek.
Mit csinál a kereső a +1 kattintásokkal?
A bejelentkezett felhasználók keresési darabkái hozzárendelődhetnek a listázott oldal +1-eihez.
Ha valakivel a keresőcég profilján keresztül áll kapcsolatban (Gmail chat lista, partnerek, stb.) és ez a személy rákattint a +1 elemre, a neve a jövőben meg fog jelenni az oldal mellett a keresési találatokban.
A kereső cég azt is bejelentette, hogy a gomb a weboldalak keresési eredményeit is befolyásolni fogja. A +1 kattintások száma és a felhasználók, akik az Ön oldalának +1 gombjára kattintanak, hatással lehetnek honlapjának pozíciójára.
Valószínű, hogy spammerek is próbálják majd használni a +1 gombot, ezért a tényleges bevezetés előtt teszteket tervez lefuttatni.
A cég szerint a kattintásokkal az AdWords hirdetések helyzete is befolyásolható lesz.
Hogyan lehet a gombot hozzáadni a weboldalához?
Nagyon egyszerűen. A gomb többféle méretben és formátumban is rendelkezésre áll.
Példákat és instrukciókat itt találhat.


2. Keresőmotoros hírek és a hét cikkei

John Mueller a Googletől az okostelefonokra alakított weboldalakról


"Ha oldalának van okostelefonokkal is megnyitható tartalma (amit mi megszokott web-tartalomként látunk, mivel az általában egy normális HTML oldal, csak a kinézetében van egy kis csavar a kisebb kijelzők miatt) a rel=canonical-t használva irányíthatja el a felhasználókat a képernyőkön is megnyitható verzióhoz.
Ez segít nekünk, hogy kereséseknél a képernyős verziókra fókuszálhassunk. Amikor a felhasználók ezt a nagyképernyős változatot látogatják meg, átirányíthatja őket a mobil változatra.
Ez tekintet nélkül igaz az URL felépítésre, azaz nem kell alcímeket/alkönyvtárakat használnia az okostelefonok oldalainál. Még jobb is, ha az eredeti URL-eket használja, mert így az oldal valódi tartalmával találkozhat a felhasználó, átirányítás nélkül. "A  +1 gomb alkalmazása weboldalaknál: ajánlott tartalom a neten


"Ma bemutatjuk a +1 gombokat az internet egészében. Ennek eredményeként mától az internet kisebb és nagyobb oldalait ellepik a +1-ek. [...]
Mostantól egy egyszerű kattintással ajánlható lesz az az esőkabát, cikk vagy kedvenc sci-fi film a barátai, partnerei és a világ többi része számára. Amikor bármelyik partnere keresésbe fog, láthatják az Ön +1-eit is közvetlenül a keresési találatokban, segítve őket ajánlásokkal olyan helyzetekben, amikor azok a legszükségesebbek. "Matt Cutts: árthat a HTTPS-re váltás az eredményünknek?


Matt Cutts erre a kérdésre videóban válaszolt és úgy tűnik, ő sem tudja a pontos választ:
"Annak ellenére, hogy én nem vagyok tisztában a kód olyan tulajdonságával, ami megakadályozhatja a tökéletes működést, először biztos tesztelném egy kicsit. [...] Legjobb tudomásom szerint olyan nem létezik, hogy https-es oldalakat nem lehet rangsorolni. Egyszerűen nem találkoztam még sok olyan lappal, amelyek ezt a típust használnák.


Bemutatjuk a Schema.org-ot
"A schema.org segítségével a weboldalak tulajdonosai és fejlesztői a már létező, megstruktúrált adatokról tanulhatnak és fejleszthetik saját oldaluk megjelenését a főbb keresőmotorokban. Az oldal célja, hogy egy egy megállós forrássá váljon a webmestereknek, amikor az oldaluk fejlesztését végzik."


A Harvard és más egyetemek számára gondot okoznak a spam linkek


"Hogy a fenébe tartalmazhat egy olyan neves iskola, mint a Harvard weboldala ilyen típusú tartalmat - végülis egy része igaz is lehet! [...]
Miért van hasonló helyzetben mindegyik egyetem weboldala? A válasz, hogy miért lehetséges ez olyan egyszerű, mint a megoldás. Azonban ezeket megtalálni már kicsit bonyolultabb minden egyes egyetemnél.
" 

< Vissza