•  
  •  
  •  
  •  keresőoptimalizálás lépései
  •          
  •    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresőoptimalizálás gyakori kérdések (GYIK)            

A baloldali képen láthatóak azok a lépések amelyeket optimalizáció során végrehajtunk. Nem elég a honlap forráskódjának az optimalizálása, szükséges még más lapokról az Ön lapjára mutató linkeket építeni mivel a keresőrobotok ezek alapján rangsorolja a honalpot. Minél magasabban kvalifikált (DA értékű) lapról jön szöveges link annál jobb.

A honlapja szövegtartalmát a keresőrobotok matematikai algoritmusok alapján feldolgozzák és ez alapján rangsorolják.

Emarketer

Megéri optimalizálni?

Abszolút. Ez a legolcsóbb online hirdetési forma. Bannerek több százezer Ft-ba kerülnek havonta 1(!) portálon. A klikkelős hirdetések kb 50 - 1500 Ft-tól termelnek érdeklődőket kattintásonként. A top10-ben levő honlap a presztizsen kívül kb 10-30 FT-ért hoz potenciális érdeklődőket. Amerikában van több vállalkozás amely 15 évvel ezelőtt egyetlen kulcsszóra optimalizált és most piacvezetők és milliárdos forgalmuk van. Érdemes hosszú távra tervezni tehát, lassú víz partot mos alapon.

 

Mennyi időbe telik amíg a lapom bekerül az első 10 találatba?

Ez több hónapot is igénybe vehet (főleg új lapoknál) mivel a keresőgépek indexelési eljárása igencsak lassú. Olyan lapoknál ahol nagy a konkurencia az adott kulcsszóra szintén több hónap lehet mivel az Ön online konkurenciája szintén optimalizáltat és valamelyiket kikell "ütnünk" az első 10-ből.Több millió találat lehet egy kulcsszóra és csak 10 helyezett lap van.

 

Mennyibe kerül?

Ez szintén kulcsszóra szabott. Függ az optimalizálói versenytől, a havi keresési trendtől valmint a konkurens lapok számától.Három összeget számolunk fel: Egy linképítési díjat, egy kereső optimalizálási díjat és egy havidíjat. bővebben az árakról >

 

Mi az a linképítési díj?

Bejövő linkeknek kell mutatnia lapjára, hogy megtámogassa kulcsszavait amik a honlapján vannak. Enne ára változó, magyarországon párszáz Ft/link. Angol nyelvű oldalaknál olcsóbbak a linkek mivel fejlettebb a linkcserélő hálózat, ott viszont a konkurens lapok száma nagyságrendekkel több ezért több link kell.

 

Mi az a keresőoptimalizálási díj?

Ide tartozik a weboldal átalakítása ideálissá a keresőrobotok számára, valamint a legtöbb lépés a jobb oldali képen. Ezek felett a munkadíj. Erre 100% pénzvisszafizetési garanciát adunk ha a lap (x) hónapon belül nincs a kért pozícióban.

 

Miért kell havidíjat fizetnem?

Az esetek 90%-ban több mint 10 vállalkozás akar az első lapon lenni a keresőkben. Ez azt jelenti csak a 10 legjobban optimalizált lehet ott, ezért folyamatosan optimalizálják lapjaikat. Ha nincs karbantartva a honlapja 1-2 hónap alatt vagy még hamarabb a konkurenciája leamortizálja a találati listában. Azonkívül a keresőrobot gyakran változtat algoritmust, ezt is követni kell. A havidíjat csak akkortól kell fizetni mikortól a lap a Top-10-be bekerül!

 

Van egy nagyon szép FLASH honlapom és nemtalálom a keresőkben, mit tegyek?

A FLASH tartalom leegyszerűsítve egy fájl ami láthatatlan a keresőrobotok számára, csupán az emberek látják. Ezért az ilyen lapok nem alkalmasak optimalizációra és nem hoznak találatot rájuk a keresők.Ha csak a fejléc vagy logo flash akkor természetesen a lap többi része látható a robotok számára. Gyakorlatilag célszerű a 100% flash lapot  HTML formátumra cserélni ha komolyan forgalmat szeretne a keresőkből.

 

Van egy webáruházam de nincsennek látogatóim, van megoldás?

A legtöbb webáruház PHP alapú ami annyit tesz nem keresőbarát rendszer és a főlapon kívül versenyhátrányban van a HTML rendszerekkel szemben. Ilyenkor 2 megoldás van:

1.kulcsszó specifikus belépőlapokat (microsite) készítünk

2.az egészet lecseréljük hibrid webáruházra

Tehát mielőtt belevágna feltelepíteni a web legolcsóbb webáruházát érdemes megfontolni, hogy szeretne-e eladni terméket. Mert ha igen -egyébként mire lene jó- akkor forduljon szakemberhez a megfelelő rendszer kiválasztásához mert egyébként csak kidobott idő és pénz.

 

Tudom optimalizálni a saját honlapom?

Természetesen mindent meglehet tanulni. Viszont Önnek kell eldöntenie a saját tevékenységével foglalkozik vagy mellékesen hosszú hónapok de inkább évek alatt elsajátítja a SEO technikát. Manapság a legtöbb kulcsszó versenybe hozása már elég nagy kihívást jelent a keresőoptimalizálással foglalkozó cégeknek is.

< Vissza